zondag 26 januari 2014

Nederlandse voetbalbeker 1914-’15

De zestiende editie van de “NVB beker” werd gewonnen door de “Haarlemsche Football Club”, dat daarmee voor de derde keer de beker won.

In verband met de mobilisatie na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werden de clubs in regionaal ingedeelde groepen verdeeld.

De spelers van HFCen HBS die in het stadion in Amsterdam de finale speelden

zondag 19 januari 2014

Nederlandse voetbalbeker 1913-’14

De vijftiende editie van de “NVB beker” werd gewonnen door de “Dordrechtsche Football Club”. De finale werd gespeeld in het stadion in Amsterdam, dat één week eerder officieel was geopend.

Het elftal van DFC bij de bekerfinale in het Amsterdamse Stadion

zondag 12 januari 2014

Nederlandse voetbalbeker 1912-’13

De veertiende editie van de “NVB beker” werd, net als negen jaar eerder, gewonnen door HFC uit Haarlem.

De spelers van HFC en DFC die op het terrein van Ajax de finale speelden

zaterdag 11 januari 2014

Oefenstage Tuvalu in Nederland 2013

In 2013 kwam het nationaal elftal van Tuvalu voor een drie maanden durende oefenstage naar Nederland om tegen amateurclubs te spelen. Op de terugweg werd een tussenstop in Fiji gemaakt waar ook nog enkele oefenwedstrijden tegen lokale clubs werden gespeeld.

ABC Cup 1993

De ABC Cup was een toernooi tussen de kampioenen van Aruba, Bonaire en Curaçao, aangevuld met de subkampioen van het organiserende eiland.

De tweede editie zou in 1993 oorspronkelijk worden gespeeld op Bonaire, maar werd uiteindelijk gespeeld op Aruba. Riverplate versloeg in de finale “Racing Club Aruba” na strafschoppen.

Het elftal van Riverplate Aruba dat de ABC-Cup 1993 won

donderdag 9 januari 2014

ABC Cup 1992

De eerste editie werd in 1992 gespeeld op Aruba. “Sint Thomas College” (SITHOC) versloeg in de finale “Racing Club Aruba” met 2 – 1. Ruperto “Upe” Dorothea van SITHOC werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het toernooi.

Nederlandse voetbalbeker 1911-’12

De dertiende editie van de “Holdert-beker” werd, net als tien jaar eerder, gewonnen door Haarlem.

Haarlem in 1912 met de “Holdert-beker”

woensdag 8 januari 2014

Nederlandse voetbalbeker 1910-’11

In de dertiende editie van de “Holdert-beker” stonden twee westelijke eersteklassers tegenover elkaar, die voor het eerst na zes seizoenen weer mochten inschrijven. Haarlem verloor op eigen veld met 0 – 1 van het Haagse Quick, de club waarvan het tweede elftal de twee voorgaande eidities had gewonnen.

dinsdag 7 januari 2014

Nederlandse voetbalbeker 1909-’10

De twaalfde editie van de “Holdert-beker” werd voor de tweede opvolgende keer gewonnen door het tweede elftal van het Haagse Quick.

De spelers van Quick en HVV die in Delft de finale speelden

maandag 6 januari 2014

Nederlandse voetbalbeker 1908-’09

De elfde editie van de “Holdert-beker” werd gewonnen door het tweede elftal van het Haagse Quick.

Sam Bronkhorst van de Nederlandse voetbalbond reikt de “Holdert-beker” uit aan Quick Den Haag